Isekai: història d’un segrest en La Vanguardia

por Magi Camps. «Loredana Volpe firma la autoría d’Isekai: història d’un segrest, producida por la compañía La Salamandra y el Tantarantana como fábrica de creación, del proyecto de soporte a la creación El Cicló. La pieza explora la dimensión real y la virtual, donde viven algunas personas hoy en día. El sueño ya no es la única vía de escapatoria, sino que los videojuegos se han convertido en un mundo paralelo, donde hay quien se sumerge para soportar el peso de la vida real.”

Isekai en la revista de cultura japonesa Eikyô

«Una experiencia inmersiva donde el público amante del género fantástico, la ciencia ficción y los videojuegos podrá viajar entre dos realidades junto a Olivia, la protagonista de la historia, una joven que después de un suceso traumático acaba convertida en una samurái magical girl en otra dimensión.

Isekai (異世界)
Es una palabra japonesa que significa: otro mundo. También es un género de las ficciones fantásticas japonesas, que se puede encontrar en animes como Inuyasha, YuYu Hakusho, Isekai Ojisan/Un tío del otro mundo, Mushoku Tensei y el arco de Greed Island de Hunter x Hunter.«

Entrevista con David Guzman en L’irradiador de 3cat / Catalunya Ràdio

«Parlem amb la dramaturga Loredana Volpe, directora de la companyia La Salamandra, per conèixer Isekai: història d’un segrest, una obra única de realitat immersiva que es pot veure al Tantarantana (fins a l’11 de febrer) i que dialoga amb la narrativa de videojocs, els codis del fantàstic i el motiu del viatge heroic.«

Entrevista con Chap Rodríguez Rosell, de Cia La Salamandra, en Ona Cultural

«Hem parlat amb Chap Rodríguez Rosell, intèrpret de Isekai: història d’un segrest, la nova obra de la dramaturga, poeta, directora, actriu i experta en literatura fantàstica Loredana Volpe, que ha estat estrenada amb la seva companyia Cia La Salamandra, a la sala Àtic22 del Teatre Tantarantana, dins El Cicló de companyies independents.

Aquesta innovadora escriptora teatral ens va sorprendre amb un gran homenatge al gènere de terror gòtic amb L’habitació tancada (la versió en castellà, La habitación cerrada, publicada recentment per Ediciones Mutis), i ara ens porta aquesta obra que farà les delícies dels amants de l’anime, el manga, els videojocs, la cultura japonesa i el fantàstic. A més, és una experiència immersiva, dins una aposta que fa l’emblemàtica sala de Barcelona per aquest tipus de teatre.»

El gènere fantàstic troba un lloc a la Versus, El País

por Toni Polo. L’habitació tancada (del 10 de novembre al 5 de desembre), una inquietant història basada en tres contes de terror, de misteri, de suspens. La veneçolana Loredana Volpe, directora i autora, recorre a una frase de Lovecraft per justificar la seva aposta pel gènere fantàstic: “L’emoció més poderosa i antiga de la humanitat és la por, i la forma més poderosa de la por és la por d’allò que és desconegut”.

L’ànsia de representar-se en La Llança, de El Nacional

por Laura Benedicto. L’ànsia és una cura zelosa, sol·lícita, afanyosa. És un desig vehement, és nàusees. L’ànsia és un component que, sense gaires dubtes, podríem dir que caracteritza la ciutat moderna i la nostra contemporaneïtat, que ens persegueix i que travessa en obligatorietat la nostra vida. És potser aquest el motiu de que l’Ànsia (Crave en versió original) de Sarah Kane hagi tornat a l’escenari…

La veneçolana Loredana Volpe porta ‘Ànsia’ de Sarah Kane a la Sala Atrium en Diari Ara

por Núria Juanico. “La peça parla d’identitats diluïdes i jo em sento una mica així, com si la meva me l’haguessin arrencat de soca-rel”, explica la directora, que s’ha aproximat al text de Kane equiparant-lo al dilema dels eriçons de Schopenhauer. El filòsof deia, en una paràbola tan bonica com desesperançadora, que amb les relacions humanes passa el mateix que amb els eriçons: quan tenen fred s’acosten i, inevitablement, es fan mal. 

Llenguatge ‘vs’ desesperació a El punt Avui

por Jordi Bordes. En realitat són quatre veus que combaten en uns moments i comparteixen rèpliques en d’altres, aparentment de manera incoherent. Contra la farsa de la vida, només queda el llenguatge. Aquest nou muntatge manté el ritme de l’anglès original i el reforça introduint el so d’un violí (Alvar Llusá-Damiani) que dialoga amb els quatre personatges esbossats. 

David Guzman entrevista a nuestra directora en Terrícoles, Betevé

El periodista David Guzman conversa con la escritora y directora teatral Loredana Volpe en el programa Terrícoles sobre Hamlet/Segismundo, que se estrena en el Teatre Eòlia, y sobre su primer libro de poesía A pesar de tu santa cólera, publicado por Navona Editorial, dentro de la nueva colección de poesía Navona_Carmina.

Reproducir vídeo

Teatre, teatre i més teatre en Tot un Món de TV3

Reportaje sobre el trabajo de nuestra directora con la compañía en el programa Tot un Món de TV3 donde habla sobre su trabajo teatral, el próximo estreno de No Exit en el Teatre Akadèmia y sobre otras piezas como La cena de los pequeños burgueses y Ubú Presidente.

Reproducir vídeo

La Salamandra se lleva su teatro a Barcelona en El estímulo

En entrevista con A. González Olhabé​. «Quizá, en Venezuela, nunca estuvo completa esta eclosión reciente de un proyecto teatral en donde emergen adaptaciones de Bukowski, replantamientos de Alfred Jarry y Jean Paul Sartre, y demás apuestas por la dramaturgia de vanguardia del Siglo XX . Es porque a Loredana Volpe, directora de la compañía La Salamandra ahora le llena espacio y tiempo emprender el mismo proyecto en Barcelona, España…»